973 050 019 info@grupodiarte.com
English Castellano Català

Què és l’Alfalfa?

L’alfals, el nom científic és Medicago sativa , és una planta utilitzada com a farratge, i que pertany a la família de les lleguminoses . Té un cicle vital d’entre un i cinc anys, depenent de la varietat utilitzada. Arriba a assolir una alçada d’1 metre, desenvolupant denses agrupacions de petites flors porpres. Les seves arrels solen ser molt profundes, podent mesurar fins a 4,5 metres. D’aquesta manera, la planta és especialment resistent a la sequera.

Característiques organolèctiques

L’alfals és la planta farratgera per excel·lència. Com a font d’alimentació animal, posseeix excel·lents propietats nutritives, entre les quals destaquen: – Alt contingut en proteïnes. L’alfals, a diferència de les farines de carn, aporta una gran quantitat de proteïna vegetal, aspecte que redundarà en la salut dels animals i les persones.

Per què escollir alfals?

    • Pel seu alt rendiment UFL sobre matèria seca.
    • L’alfals té un espai ideal contingut de minerals i la major concentració es dóna quan està entre botó floral i 10% de floració. És important en l’aportació de calci, fòsfor, magnesi, potassi, ferro i sofre.

Salut animal i salut humana

El sector productor i transformador de farratges aporta una part de la proteïna vegetal que després es consumeix en forma de carn per part dels ciutadans. Com a conseqüència de la crisi de l’EEB (malaltia de les vaques boges), s’ha posat clarament de manifest la importància de la proteïna vegetal en l’alimentació animal.